Güvenlik ve Acil Yardım
0 224 757 00 09
Satılık / Kiralık
Foto Galeri
Sosyal Tesisler
Darka Spor Klübü
Güncel Çalışmalar
Aktiviteler
Önemli Telefonlar

Nöbetçi Eczane / İznik

BURSA


Tadilat duyurusu

 BAKIM, ONARIM VE TADİLAT KURALLARI

 Darka evleri Toplu yapı,  üçüncü derece sit alanı olduğundan, her türlü tadilat, tamirat ve onarım işleri için Yönetime yazılı başvuru yapılmalıdır.  Tadilatlarda aşağıdaki kurallara uyulmasını rica ederiz.

 

  -          Yapılacak işler dilekçe ile tariflenir. Kapsamına göre projelendirilir.

 

-          Yapı güvenliği açısından tadilatlar sırasında taşıyıcı sisteme müdahale edilemez.

 

-          Tadilat işleri; Çatı tadilatları 1 Ekim’de başlamasına. Diğer tadilatlar  15 Ekim ile 30 Nisan tarihleri arasında yapılır. Çalışma saatleri, 09:00 – 17:00’dir. Hafta sonları ve yılbaşı, bayram tatilleri gibi genel tatil günlerinde çalışma yapılamaz. Bunun dışındaki zamanlarda zorunluluk söz konusu olduğu durumlarda, ancak Toplu Yapı Yönetiminden izin alınmak suretiyle küçük tadilat ve tamirat işleri yapılabilir.

 

-          Tadilatı yapacak firma, teknik eleman, usta ve kalfaların yönetime bildirilmesi, giriş ve çıkışlarda güvenlik görevlilerine bilgi verilmesi zorunluğu vardır.

 

-          Tüm malzemeler tadilatın yapıldığı eve ait alanlarda depolanmalıdır. Komşu evlere ait alanlar izinsiz olarak kısa süreli de olsa kullanılamaz.

 

-          İnşaat çöp ve molozları mutlaka çuval içine konulacaktır. Ortak alanlarda kısa süreli olmak şartıyla yönetim onayı ve gerekli güvenlik tedbirleri alınarak biriktirilebilir. Ancak hafta sonu tatili, tatiller gibi kullanım arttığı zamanların öncesinde atılmalıdır.

 

-          Tadilat yapılacak bağımsız bölümün elektrik ve su kesintileri mutlaka yapılmalıdır.

 

-          İnşaat işinde çalışanlar bilmedikleri veya emin olmadıkları su vanaları, elektrik tesisatı vb. konularda güvenlikten yardım isteyebilirler.

 

-          Komşu evlere, ortak mekanlara ve bahçelere tadilatı yapanlarca verilecek zararlar tadilatı yaptıran ev sahibinin sorumluluğundadır. Gerekli temizlik, bakım ve onarım en kısa sürede yapılmalıdır.

 

-          Tadilat yapılacak bağımsız bölüm maliki komşu evleri bilgilendirmelidir.

 

-          Darka personeli mesai içinde özel işlerde çalıştırılamaz.

 

-          Tadilatlar nedeniyle olabilecek kazalarda Darka Yönetiminin hiçbir sorumluğu bulunmamaktadır. Ancak kaza olması halinde yönetim bilgilendirilmelidir.

 

-          Darka’nın mimari özelliklerine uygun olmayan ve dış görünüşe zarar verecek dış cephe malzemeleri kullanılamaz.

 

-          Uygunsuz yapılan tadilatlar İznik Belediyesine bildirilmekte olup, İznik Belediyesi  Encümen kararıyla  yıkım kararı alınmıştır.

 

 

DARKA YÖNETİM